Bonvehí aposta per la unificació postconvergent sota la marca JxCat

El president del PDECat assenyala Puigdemont com a líder
David Bonvehí
David Bonvehí

David Bonvehí, el president del PDECat, ha assegurat en una entrevista concedida a Ràdio 4 que la militància de la seva formació política, successora de Convergència, és partidària d'una sola estructura i una sola marca per reordenar l'espai postconvergent: la de Junts per Catalunya (JxCat).

Bonvehí, això sí, ha indicat que mentre que els associats del PDECat han dit la seva sobre la qüestió, hi ha dos actors polítics més de l'espai polític postconvergent, JxCat i la Crida Nacional per la República que s'han de pronunciar, i la confluència estable depèn no només de l'expresident Carles Puigdemont, sinó també d'altres figures independents influents en aquest espai.

Malgrat això, Bonvehí ha assegurat que "no forçosament" suposaria la desaparició del PDECat aquesta unificació sota la marca i l'estructura de JxCat, una reordenació sobre la qual ha dit que estan a l'espera de propostes i que li agradaria tenir resolta a principis d'any. En qualsevol cas, ha optat per la prudència i ha afirmat que s'esperaran per trobar una fórmula que estabilitzi l'espai postconvergent.

Bovehí, així mateix, ha assenyalat Puigdemont com el líder polític i ideològic de l'espai postconvergent.

Pel que fa a ERC, ha destacat que ara defensa quelcom diferent del que defensava el 2017 tant pel que fa al procés com a determinades posicions adoptades al Parlament. Preguntat per si ERC ha adoptat la postura típicament convergent, Bonvehí ha respost afirmativament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides