El PSOE ofereix a ERC més Estatut

Les mesures socialistes per mirar de convèncer els republicans també contemplen millorar el finançament
Membres de la taula de diàleg entre el PSOE i ERC
Membres de la taula de diàleg entre el PSOE i ERC

Arrenca una setmana clau en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez i el PSOE agafa la iniciativa. Els socialistes es tornaran a asseure aquest dimarts amb ERC i, segons publica El País, miraran de convèncer els republicans amb una oferta que implica ampliar l'Estatut.

El PSOE ja tindria preparat un paquet de mesures per intentar convèncer Esquerra que faciliti la investidura de Sánchez. D'entrada, més diners. És a dir, augmentar les inversions a Catalunya als pressupostos per l'any que ve. I treballar per un nou sistema de finançament autonòmic pel 2020. Però la mesura estrella seria una ampliació de l'Estatut per incrementar l'autogovern de Catalunya.

Sánchez aixeca el veto a JxCat

El mateix dimarts, el PSOE es reunirà també amb Junts per Catalunya. Així, Pedro Sánchez aixeca el veto a la formació de Carles Puigdemont. Seran Laura Borràs i Míriam Nogueras les que es trobaran amb Adriana Lastra. La portaveu de JxCat a Madrid, ha deixat clar en una entrevista a Rac1 que una possible millora de l'autogovern no seria suficient per donar suport al PSOE.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari