Rajoy admet ara que el 155 s’hagués aplicat amb eleccions o sense

Escriu en el seu llibre de memòries que Puigdemont reconeixia que l'Estat no podia autoritzar el referèndum
Rajoy amb Puigdemont en una imatge d'arxiu

Mariano Rajoy ha escrit un llibre de memòries, "Una España mejor", en què admet per primera vegada que l'octubre del 2017 no tenia cap intenció de fer marxa enrere en l'aplicació del 155 encara que Carles Puigdemont hagués convocat eleccions. El llibre sortirà a la venda dimarts però alguns mitjans, com El Confidencial o El País, n'avancen alguns detalls.

Rajoy explica que no veia cap motiu per cancel·lar la intervenció de l'autonomia a Catalunya si Puigdemont hagués frenat la DUI. Diu que l'aplicació del 155 no era una decisió presa en calent, sinó que tenia arguments sòlids tant en l'àmbit polític com jurídic. I assegura que els arguments no desapareixien amb la convocatòria d'eleccions.

Rajoy defensa que el 155 va ser una resposta política "inèdita i contundent" però també "plenament democràtica" tenint en compte el desafiament del moviment independentista.

Rajoy també diu al llibre que Puigdemont sabia perfectament, i així li va admetre en persona, que la Moncloa mai acceptaria un referèndum acordat. Li hauria dit en una reunió secreta, l'11 de gener del 2017. Rajoy explica quina va ser la primera impressió que li va produir Puigdemont. Va ser l'any 2013, durant la inauguració de l'AVE a Girona. Rajoy assegura que li va semblar una persona estrafolària perquè es va dedicar a criticar el retard de les obres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides