Borrell troba “anòmal” que ERC sigui clau per investir Sánchez

El ministre d'Exteriors en funcions nega que els de Junqueras siguin progressistes i apel·la al PP
Josep Borrell
Josep Borrell

Josep Borrell desitja que el PP jugui un paper en la investidura de Pedro Sánchez perquè no depengui d'ERC, però ha indicat que la correlació de forces al Congrés "és la que és" i "no cal buscar tres peus al gat".

El ministre d'Exteriors en funcions, que serà el pròxim alt representant de la política exterior de la Unió Europea, ha etiquetat d'"anòmal" el fet que sigui clau ERC, partit que "no en diria progressista", pels seus "comportaments".

Borrell creu que si finalment ERC facilita la formació d'un govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos, "no ho farà per fer un favor a Espanya", però ha afegit que "ha quedat clar" que el marc constitucional és un límit que no serà trepitjat.

D'altra banda, Borrell ha interpel·lat al PP quan ha preguntat per què en comptes de criticar les converses entre PSOE i ERC no facilita la investidura per evitar que el partit que presideix Oriol Junqueras tingui un paper decisiu. "Quan hi ha alternatives, baixa el preu", ha dit sobre un eventual canvi de postura del PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides