Terradellas rebia per carta el suport de Pujol

L'expresident apreciava els esforços de l'exresponsable convergent de relacions internacionals, investigat per l'afer CATmón, per projectar el procés a l'exterior
Jordi Pujol
Jordi Pujol

Jordi Pujol apreciava els esforços internacionalitzadors endegats per Víctor Terradellas, el president de la fundació privada CATmón i exresponsable de relacions internacionals de CDC que, segons la investigació sobre CATmón, va insistir a connectar el govern de Carles Puigdemont amb la Rússia de Vladimir Putin.

L'expresident de la Generalitat, revela Vozpópuli citant el contingut de cartes incloses en el sumari, va valorar que Terradellas, segons ell, estava situant "la nostra reivindicació en l'àmbit internacional i dels grans canvis que s'estan produint al món".

Pujol hi destacava que, al seu blog, associacioserviol.cat, havia escrit sobre "l'aparent contradicció entre globalització i sentit i necessitat d'identitat", i s'havia referit a eventuals tensions que poden causar "reclamacions d'identitat". També expressava la por a la pèrdua d'identitat provocada per la globalització.

L'històric líder convergent, en la mateixa carta, remesa amb data del 9 de febrer del 2017, valorava la tasca de Terradellas tot indicant que "si bé és cert que és primordial que a casa mateix mantinguem la capacitat de mobilització i de confirmar un discurs entenedor i engrescador, també ho és que hem de ser capaços d'enquadrar-lo en el marc dels canvis que s'estan produint arreu del Món. I, òbviament, d'Europa".

"Construir Catalunya"
Segons l'expresident català, els seus esforços i els de Terradellas empenyien en el mateix sentit. El 24 de maig del 2017, Pujol va remetre una carta breu, també publicada per Vozpópuli, on expressava: "Veig que vas produint. Jo també vaig fent coses que com pots veure no són d'interès immediat. Però per no perdre el record del que hem fet durant una pila d'anys. En la línia de construir Catalunya". Seguidament, sota el títol "La competència de la Generalitat en els presos i la política penitenciària", es remuntava al 1983 per repassar el traspàs competencial.

En un dels paràgrafs, l'expresident negava que hagués rebutjat el concert econòmic, i més endavant criticava el que considerava un exponent de manca de comprensió "d'un aspecte molt principal del projecte de país que des de Catalunya vàrem defensar. I que cal seguir defensant", en referència a la reclamació de les competències de justícia i penitenciàries.

Per a Pujol, s'havia tractat de forma "displicent" l'interès "de la Generalitat i del nacionalisme català" en la competència sobre les presons, i indicava que "l'objectiu" de l'escrit és "aclarir" que van reclamar "des del primer moment el traspàs de les instal·lacions penitenciàries", que considerava "enverinat", ja que "no donava ni prestigi ni contrapartida econòmica". El motiu que adduïa és que "per competència estatutària ens corresponia", però sobretot, "per idea, concepte i projecte de societat i de país", va escriure en majúscules.

Seguidament, reflexionava sobre la importància del "tracte just" també per als presos i concloïa que "això pot semblar fora d'osques" perquè "parlàvem del concert econòmic".

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari