Torra recepta polarització, escalada de tensió i grans sacrificis

El president recomana a l'independentisme les reflexions d’Engler, que parla de la mort de “màrtirs"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat a als independentistes les reflexions que Paul Engler manifesta en una entrevista concedida a Vilaweb, en la qual aquest escriptor afirma: “Si els catalans voleu guanyar, heu de polaritzar molt més. Pressionar molt més. I acceptar alts nivells de sacrificis i alteració. Si voleu guanyar, és inevitable”.

Engler, coautor d’una de les obres sobre desobediència de referència per als dirigents del procés, Manual de desobediència civil, ha manifestat que l’estudi de “la no-violència”, sobre la qual ell teoritza, “demostra que calen enormes quantitats de sacrifici si el moviment vol guanyar”, i que el moviment que emprèn aquesta via “ha d’entendre que ha de polaritzar, encara que hi hagi repressió i sacrifici”.

Seguidament, aquest autor, que es defineix com a “cristià contemplatiu” i “cristià místic”, hi indica que “els primers cristians deien que la llavor de l'església era la sang dels màrtirs. Morir com un màrtir és inherent als moviments guanyadors. No es vol que passi, però és inevitable un cop augmentes la tensió”.

Torra ha difós a Twitter aquesta entrevista, que considera que conté “reflexions que tot l’independentisme hauria d’escoltar atentament”, començant pel titular que el mateix president destaca: “Si els catalans voleu guanyar heu de polaritzar molt més, escalar molt més, i acceptar alts nivells de sacrificis”.

Engler, això sí, respon al final de l'entrevista que “jo no dic que la lluita per la independència sigui bona o dolenta. Però si vols guanyar has de fer això: fer créixer la tensió i polaritzar”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides