El Constitucional rebutja sense unanimitat un recurs de Junqueras

La votació es decideix per nou vots contra tres, emesos des del sector progressista
Oriol Junqueras

El Tribunal Constitucional ha decidit aquest dijous, sense la unanimitat dels seus integrants, rebutjar el recurs presentat per l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras contra la presó provisional dictada pel Tribunal Suprem durant la fase d'instrucció de la causa sobre el procés, en la qual va acabar condemnat a 13 anys de presó com a culpable de sedició i malversació.

Tres magistrats del sector progressista del Constitucional, Fernando Valdés, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer, ha signat un vot particular que discrepa de la decisió adoptada amb el suport de nou magistrats, entre els quals el president del tribunal, Juan José González Rivas. Un magistrat del sector conservador, Santiago Martínez Vares, ha formulat un vot particular que no discrepa amb el sentit de la decisió.

La resolució que ha trencat el consens del Constitucional considera que la mesura cautelar de presó provisional contra Junqueres compleix les exigències constitucionals. Els detalls es coneixeran durant els pròxims dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides