Torra replica Aragonès quan reclama posar-se al capdavant del diàleg

El president exigeix a Sánchez que el truqui per posar les bases d'una interlocució amb garanties
Pere Aragonès i Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat aquest dimecres que si hi ha diàleg entre els governs espanyol i català, cal que els dos presidents l'encapçalin. En la sessió de control al Parlament, Torra ha dit que el diàleg ha de ser "seriós i amb contingut", i ha afegit que cal que Pedro Sánchez li truqui.

Torra ha dit que per fer-ho cal que Catalunya i Espanya es reconeguin com a subjectes polítics per trobar una solució política al conflicte. En aquest sentit, ha dit que no vol "més fotos amb ponsèties".

Dient que vol encapçalar les negociacions, el president de la Generalitat ha replicat indirectament l'afirmació que havia fet poques hores abans el seu vicepresident, Pere Aragonès, d'ERC. Aquest ha afirmat que no és "necessari" que Torra participi directament en una taula de governs.

Tot plegat forma part de les considerables diferències de criteri entre els dos socis del govern català, ERC i JxCat. També la portaveu del govern, Meritxell Budó, de JxCat i la cap de llista d'aquest partit al Congrés, Laura Borràs, han reclamat que Torra encapçali les negociacions. Borràs ha anat més lluny, i ha insistit que, si hi ha negociació entre governs, cal que es reconeguin Carles Puigdemont i Oriol Junqueras com a interlocutors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides