El Parlament rebutja la sentència del procés i esquiva el Constitucional

Els partits independentistes amaguen la defensa al dret a l'autodeterminació en la resolució contra el judici
Aplaudiments independentistes després de l'aprovació de la resolució contra la sentència del procés

Han fet falta 44 dies perquè els partits independentistes s'hagin posat d'acord per aprovar un text al Parlament en resposta a la sentència de Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Un mes i mig durant el qual els independentistes han xocat una vegada i una altra sobre la redacció del text, alhora que el Tribunal Constitucional suspenia un dels punts, el que reiterava la reprovació de la Monarquia i l'autodeterminació.

Finalment aquest dimarts el Parlament ha aprovat una resolució per rebutjar el judici, acatant el veto del TC però denunciant-ho com una "censura" i una "ingerència".

El ple ha aprovat per majoria absoluta exigir la llibertat dels empresonats i ha declarat la sentència "injusta, que limita l'exercici dels drets fonamentals i s'emmarca en una deriva autoritària". A més, el text aprovat considera un "escàndol democràtic" la condemna a l'expresidenta de Parlament, Carme Forcadell.

A més, les esmenes dels tres partits tornen a incorporar el text suspès, un afegit amb el qual salven la situació sense posar teòricament en risc penal al president Roger Torrent i els membres de la Mesa, que estan advertits de l'obligació de paralitzar qualsevol incompliment del mandat del Constitucional.

D'altra banda, Ciutadans acusa els independentistes de portar a la Cambra "el temari complet de les oposicions a colpistes" i anuncia que portarà el ple davant la Fiscalia.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari