Els casos de violència masclista augmenten en un 40% a Catalunya

S'incrementen els casos de temptatives d'homicidi i abusos sexuals contra les dones
Violència masclista

Les xifres de temptatives d'homicidi i abusos sexuals contra les dones han augmentat fins a un 40% a Catalunya, segons les dades que han donat a conèixer els Mossos d'Esquadra. De fet, des de principi d'any han mort a Catalunya vuit dones assassinades per culpa de la violència masclista.

Avui dia, la policia catalana està donant protecció a un centenar de dones víctimes de la violència masclista. Els Mossos ha practicat aquest any fins a un 2,6% més de detencions a Catalunya relacionades amb aquest cas. Concretament, els Mossos han detingut 4.538 homes per agressions masclistes el 2019, una xifra superior en 113 casos en comparació amb l'any passat, dels quals 19 són menors d'edat.

Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, una data en la qual s'ha posat en relleu l'increment de casos d'aquesta violència. La policia catalana ha gestionat al llarg d'aquest any fins a 11.103 denúncies, de les quals hi ha un increment en comparació a l'any passat en un 43,8% de les que estaven relacionades amb temptatives d'homicidi i en un 42,9% les d'abusos sexuals.

(Visited 484 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari