Un emissari de Puigdemont va oferir a Rússia reconèixer Crimea a canvi de suport a la DUI

Víctor Terradellas es va entrevistar diverses vegades amb un exdiputat oficialista rus
Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

El president de CATmón i exresponsable de relacions internacional de CDC, Víctor Terradellas, va proposar a un exdiputat oficialista del partit Rússia Unida que si Rússia donava suport a la declaració unilateral d'independència (DUI) catalana, Catalunya reconeixeria l'annexió russa de Crimea.

Víctor Terradellas, personatge proper a Carles Puigdemont, va fer arribar aquesta proposta a l'exdiputat oficialista rus, Serguéi Markov, tal com ha explicat ell mateix a El Periódico. Markov explica que es van reunir amb Terradellas i una periodista catalana fins a tres ocasions, i que el volien utilitzar com a contacte perquè fes arribar la proposta catalana als òrgans de poders russos.

El mateix Markov també explica que va dir a Terradelles i la seva acompanyant que els russos no necessiten el reconeixement català, ni el d'Occident en general, en considerar que més tard o més aviat tothom acceptarà l'annexió de la península de Crimea a Rússia.

Es dona la circumstància que quan l'aleshores president català, Carles Puigdemont, va proclamar la independència de Catalunya, Rússia es va mantenir en la seva postura oficial de no reconèixer cap independència catalana.

L'exdiputat rus també explica que no descarta que Carles Puigdemont acabi fugint a Rússia on podria acabar exiliat, afegint que podria ser un cas similar al de l'analista informàtic nord-americà Edward Snowden al qual els russos li han oferit asil a condició que no treballi contra el govern els EUA.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari