Per què a Bartomeu se li acaba el temps i està contra les cordes?

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

La voluntat de la junta directiva del FC Barcelona de celebrar l'assemblea extraordinària abans de Nadal està pràcticament descartada llevat que en les pròximes hores es produeixi per sorpresa l'anunci de convocatòria. Tot i que el marge és ampli, ja que els estatuts concedeixen un termini d'entre 15 i 60 dies, tot indica que tant la junta com els executius prefereixen disposar d'un marge ampli per treballar molt bé la prèvia amb reunions de compromissaris i el llançament d'una campanya informativa que suavitzi l'actitud d'una assemblea que ja li ha donat diversos disgustos últimament.

Com que es tracta d'aprovar un endeutament gegant, d'almenys 750 milions d'euros per finançar l'Espai Barça, la papereta és complicada. La proposta que manega l'equip de Josep Maria Bartomeu consisteix a revocar per la via assembleària els acords del referèndum de 2014 quan es va aprovar emprendre la reforma integral de les instal·lacions de les Corts amb un pressupost de 600 milions i un finançament específic condicionat, a més, a un deute net per sota dels 200 milions.

La fórmula ja és discutible, ja que es tracta de desfer el guió escrit en el seu dia per aquesta mateixa Junta. Però, a més, el risc d'una negativa social i de trobar-se en una situació molt compromesa augmenta cada dia que passa. Les obres esperen, impacients, s'han d'escometre abans de l'estiu sense falta i els diners no hi són a menys que a Bartomeu l'assemblea li permeti subscriure amb Goldman Sachs aquest súper-préstec, ja negociat i pendent de signatura.

El calendari se li ve a sobre. Les opcions, ja que l'assemblea ha de coincidir en dia de partit, s'esgoten per celebrar-la, com s'havia anunciat, abans de Nadal. Arriscar-se a convocar-la per al 18 de desembre, el dia del 'Clásico', no entra en els seus plans i disposar-la per al dia 22 de desembre, amb el partit Barcelona-Alabès a les 16 hores, garanteix una assistència mínima. La següent oportunitat no es donarà fins al Barcelona-Granada, encara pendent d'hora, el diumenge 19 de gener a la volta de jugar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. I l'equip, encara que líder a la Lliga, no té un marge d'avantatge ni un joc convincent que asseguri una assemblea amb una situació esportiva confortable. La decisió és d'alt risc i la demora no fa sinó augmentar-la.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari