El judici a Torra, vist per a sentència

En l'al·legat final, el president afirma: "Em podeu condemnar, però no canviareu la voluntat del poble"
Quim Torra, a la baqueta dels acusats
Quim Torra, a la baqueta dels acusats

"És un judici polític que pretén alterar el panorama polític". Aquesta és la denúncia que ha fet el president de la Generalitat Quim Torra en acabar el judici per desobediència, que ha quedat vist per sentència aquest dilluns a la tarda.

"Em podeu condemnar, però no canviareu la legitimitat dels que em van escollir. Però no canviareu el compromís que tinc amb el poble de Catalunya. No canviareu la voluntat del poble de Catalunya. No canviareu el destí d'aquest país", ha dit el president en el seu al·legat final.

Torra, que ha reconegut haver desobeït una "ordre il·legal", s'enfronta a un any i 8 mesos d'inhabilitació. Se l'acusa de desobeir a la Junta Electoral Central en la campanya electoral de l'abril, quan aquest li va manar retirar una pancarta amb el llaç groc.

En el torn d'última paraula, el president de la Generalitat ha afirmat que "la democràcia i els drets humans guanyen sempre, i la llibertat, també" i ha justificat que ell, com a cap del govern, només deu obediència al Parlament de Catalunya "perquè és on rau la voluntat del poble català".

Ha acusat el tribunal de falta d'imparcialitat i d'haver-lo sotmès a un judici "sense totes les garanties". Torra ha recordat que va estudiar Dret i no ha estalviat la crítica al tribunal: "Des de l'estimació per la justícia els dic que no crec que nosaltres, la defensa, haguéssim de demanar la seva recusació. Vostès s'haurien d'haver abstingut de ser avui aquí".

El president de la Generalitat ha afegit que no deixarà de defensar l'autodeterminació o "els drets i llibertats", per molt que el puguin condemnar. I ha acabat la seva intervenció amb un "Visca Catalunya lliure".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides