Torra atribueix coaccions a la JEC

Reitera que havia de triar entre desobeir un “acte i·legal” o prevaricar, i rebutja "en nom de tots els catalans" la "judicialització de la política"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ratificat la declaració feta en la fase d’instrucció durant la seva declaració d’aquest dilluns, en el judici que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra ell, per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència per no haver tret dels edificis de la Generalitat símbols com els llaços grocs i les estelades.

Torra, que s’ha limitat a respondre les preguntes del seu advocat defensor, Gonzalo Boye, ha volgut fer constar que rebutjava respondre l’acusació popular, exercida per Vox, tot indicant que és “un partit franquista”, però el president del TSJC, Jesus María Barrientos, l’ha tallat adduint que no li permet cap “expressió desqualificant a ninguna de les parts”. Seguidament, Torra ha anunciat que explicaria en el seu al·legat final el motiu el qual tampoc ha respost a la Fiscalia.

El president català ha assegurat que els serveis jurídics de la Generalitat van fer “un gran treball” per “demostrar que els edificis no eren de la Generalitat” i que “l’ordre de la JEC era impossible de complir”. Ha insistit, a més, en el fet que van arribar a la conclusió que “era un acte nul, il·legal” i que va actuar a partir d’aquesta premissa.

Torra ha negat que els llaços grocs siguin símbols partidistes o propaganda. Ha considerat, en canvi, que la JEC volia fer-lo prevaricar o que obeís una resolució que troba il·legal, i ha apuntat que la JEC “és possible que hagi incorregut en un delicte de coaccions”, suposadament comès contra ell. “Puc parlar en nom de tots els catalans”, ha indicat referint-se al fet que, segons ell, hi ha “un gran consens social” contrari a la judicialització de la política. Fins al punt que "ens repugna", ha assegurat.

El president de la Generalitat ha conclòs la seva declaració admetent, com havia fet abans del judici, que va desobeir l’ordre de la JEC, després de la darrera pregunta del seu advocat, el qual havia demanat a la sala que no privés el seu client dels “honors de la dignitat del seu càrrec”. És a dir, que el tractés de “molt honorable”.

La defensa de Torra, d'altra banda, no ha aconseguit que prosperés cap de les al·legacions plantejades durant el tram de les qüestions prèvies amb la intenció d’anul·lar el judici. El TSJC ha considerat que presumptes vulneracions dels drets de Torra ja havien estat estudiades en apel·lació anteriorment.
 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari