Arriba el judici del president Torra

En la vigília de la vista, tant l'acusat com el seu advocat es mostren convençuts que finalment serà absolt
Quim Torra, a les escales del Palau de Justícia

La vigília del dia que serà jutjat per desobediència, el president Quim Torra assegura que té una "fe enorme" en la seva defensa i es mostra convençut que no serà inhabilitat.

Se l'acusa de desobediència en no voler retirar una pancarta de suport als presos polítics, que finalment va acabar retirant. Pel president, la pancarta del balcó de Palau no era "batalla petita". "Jo creia que aquesta pancarta representava per a molts catalans una idea de justícia, de drets humans, i per respecte a la ciutadania, vaig fer el que vaig fer. I jo vaig dilluns al judici a acusar l'Estat de vulneració de drets humans", diu.

En termes similars es pronuncia el seu advocat, Gonzalo Boye, que ha assegurat aquest diumenge que el màxim dirigent català no serà condemnat per desobediència. En aquests termes s'ha expressat en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, en la qual ha indicat que "surt a guanyar" i que, si comptés que Torra seria inhabilitat, no valdria la pena plantar batalla en el judici.

Pel que fa al calendari, Boye ha assegurat que la sentència pot arribar en tan sols quinze dies. En cas que sigui inhabilitat i es decideixi anar al Tribunal Suprem per recórrer, l'advocat ha remarcat que, per calendari, només podria concretar-se a partir del juny.

Torra serà jutjat demà per no haver atès l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar de la façana de la Generalitat la pancarta en suport als "presos i exiliats" amb un llaç groc en període electoral. Després d'un estira i arronsa, Torra va canviar la pancarta per una altra amb un llaç blanc, en comptes de groc, i posteriorment es va posar una pancarta en favor de la llibertat d'expressió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides