El comunicat d’Amnistia, vist i no vist

La secció suïssa de l'ONG publica una nota en què carrega contra la sentència de l'1-O i després l'esborra
jordi sanchez cuixart
jordi sanchez cuixart

Més d'un mes d'ençà que Amnistia Internacional va anunciar, el 14 d'octubre passat, que començava a estudiar la sentència dels dirigents independentistes presos, condemnats pels fets que van tenir lloc entre el 20 de setembre i el 27 d'octubre de 2017, l'ONG, a través de la seva secció suïssa, ha emès un comunicat, que ha desaparegut al cap de poques hores. Hi criticava durament les decisions preses pel Tribunal Suprem, afirmant, en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que la sentència "trepitja els seus drets a la llibertat d'expressió i reunió".

A més, considera que tot plegat parteix del que valora com una "definició vaga del delicte de sedició al Codi Penal espanyol" que, a més, havia estat subjecte a una "interpretació massa general i perillosa".

Al mateix comunicat, el conseller principal d'administració, dret i política d'Amnistia Internacional afirma, rotundament, que el TS "ha interpretat la sedició massa àmpliament, cosa que comporta la criminalització d'actes legítims de protesta".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha valorat l'informe i ha assegurat que de confirmar-se es tracta "d'un altre cop molt important a la imatge internacional d'Espanya".

"Si acaba sent com s'ha publicat és coherent amb els cinc informes que ja ha fet Amnistia en aquests dos anys i un mes que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan empresonats", ha comentat Mauri al programa 'Preguntes Freqüents' de TV3.

"És molt rellevant no només pel que diu sinó perquè és molt poc habitual que Amnistia faci aquests posicionaments amb una sentència en ferm i amb un estat democràtic com és l'espanyol", ha reiterat el vicepresident d'Òmnium.

L'informe final d'Amnistia sobre el judici al procés s'ha de fer públic dimarts però durant unes hores es va filtrar per error a la versió francesa de la web suïssa de l'organització.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides