Quin alcalde sembla haver caigut de la cursa presidenciable?

Marc Castells

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, opositava fins fa poc per a convertir-se en el candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat. Després del pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona, gestat pel mateix Castells quan era president de la institució, l'alcalde igualadí ha caigut en desgràcia. L'alcalde de la capital de l'Anoia va arribar a enfrontar-se vehementment amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, defensant l'acord amb el PSC que va acabar fent presidenta a la socialista Núria Marín.

Castells maniobrava per ser candidat gràcies al suport del PDECat i de l'expresident, Artur Mas. Però sembla que la torna ha canviat i qui té més números ara de liderar aquesta facció de la postconvergència és la consellera d'Empresa i Coneixement, la també igualadina Àngels Chacón, amb qui Castells guarda una molt bona relació.

En els cercles periodístics a Castells se'l coneix com a Lucky Luke perquè té fama de genet solitari. Aquests mateixos ambients comenten ara que el Lucky Luke Castells ha caigut del cavall.

Sigui com vulgui, acabi sent Chacón o Castells l'aposta del PDECat, Junts per Catalunya i de manera especial Puigdemont no estarien per la labor d'atorgar el lideratge de la candidatura a algú del PDECat. En aquest sentit totes les mirades del partit apunten a la portaveu al Congrés, Laura Borràs, que és qui a hores d'ara tindria més números per ser la candidata. La rivalitat entre Borràs i Castells s'ha pogut notar recentment amb un escassíssim suport del partit a Igualada a la candidata Borràs l'10-N. Això no obstant, JxCat va millorar resultats a la capital l'Anoia, tot i quedar per sota d'Esquerra.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari