Maniobra d’unitat independentista per la investidura de Pedro Sánchez

JxCat llança la iniciativa, que busca condicionar l'estratègia d'ERC, i la CUP també s'hi acaba apuntant
Laura Borràs, amb Gabriel Rufián

L'actualitat política està marcada pels contactes del PSOE amb els grups parlamentaris per aconseguir suports de cara a la investidura de Pedro Sánchez després de l'acord de govern amb Pablo Iglesias. Així, els partits independentistes tenen la intenció de consensuar una posició unitària de cara a la investidura. De fet, tots diuen que han fet el primer pas i han intercanviat cartes per quedar la setmana que ve per parlar-ne.

Primer ha estat Junts per Catalunya, després Esquerra i, per acabar, la CUP. Tots, un rere l'altre, han posat sobre la taula la mateixa proposta: consensuar una posició amb uns requisits mínims, cadascú amb els seus matisos. La jugada de JxCat és mirar condicionar l'estratègia republicana, més partidaris de permetre la investidura de Sánchez.

La portaveu de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ho exposava així a TV3: "Els termes no poden ser només els de Pedralbes perquè hi ha hagut una sentència que ha marcat d'una manera decisiva la repressió a Catalunya. Si hi ha un espai que pot ser un lloc de consens per a l'independentisme, i no només el català, és l'acord de la Llotja de Mar".

Esquerra demana com a condició imprescindible una sortida democràtica i dialogada, mentre que els cupaires són els que es posen més forts i demanen que no facin possible el govern del PSOE. Per ells, els mínims passen per l'amnistia, el dret a l'autodeterminació i la defensa dels drets socials.

Al Congrés, els partits independentistes sumen 23 diputats, que poden ser imprescindibles perquè surtin els números per fer president Pedro Sánchez.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari