Quin ensurt ha donat Alba Vergés als farmacèutics catalans?

Alba Vergés, consellera de Sanitat
Alba Vergés, consellera de Sanitat

Els farmacèutics catalans tornen a estar amb l’ai al cor. Durant l’etapa de retallades pressupostàries perpetrades pel govern d’Artur Mas van ser un dels col·lectius més damnificats, ja que van patir greus endarreriments en el pagament dels medicaments amb recepta que cobreix el departament de Salut de la Generalitat. Això va provocar que les farmàcies passessin, durant molts mesos, per dificultats financeres i veiessin amenaçada la seva viabilitat empresarial.

La situació es va anar arranjant progressivament.., fins ara. El departament de Salut, que dirigeix Alba Vergés, ha anunciat que el pagament de les receptes del mes d’octubre –que s’ha de fer efectiu el pròxim 5 de desembre- només serà parcial. Es pagarà el 30% de l’import i el 70% restant s’ha dit que serà abonat el 5 de gener.

Però els farmacèutics, que tenen molt viva en la memòria els endarreriments que han patit, estan escamats. Serà veritat que se’ls pagarà aquest 70% que falta el mes de gener? Què passarà amb les receptes del mes de novembre? Es tornarà a crear una “bola” que escanyarà el seu negoci? En tot cas, les festes de Nadal i Cap d’Any no serán gaire divertides a les llars dels farmacèutics catalans.

Segons el departament de Salut, es tracta d’un “problema puntual de tresoreria” que té a veure amb la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. Recordem que l’administració catalana funciona amb pròrrogues dels pressupostos aprovats l’any 2017 i que la tramitació dels del 2020 està empantanegada per manca de suport parlamentari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides