Un exèrcit català amb mercenaris

L'agenda que la policia ha confiscat a Terradellas inclou multitud de plans estratègics de seguretat i defensa
Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

A l'agenda del president de CATmón, Víctor Terradellas, investigada per la Policia Nacional, apareix la idea de muntar un exèrcit català amb mercenaris dels EUA. L'anotació que apareix és la de l'empresa Dyncorp que és una de les majors empreses privades militars dels EUA amb seu a Virgínia i que ha estat contractada en multitud de missions exteriors pel govern dels EUA.

A l'agenda Terradellas "teoritza" sobre muntar una estructura defensiva seguint la referència de l'Institut Espanyol Estratègic de Defensa, que és el centre de recerca del Ministeri de Defensa a Espanya en el nivell estratègic polític-militar. En aquesta estructura figuren diversos departaments relatius a la seguretat, a la diplomàcia i al dret públic internacional.

La idea de crear una estructura per defensar el territori català és una de les més desenvolupades per Terradellas en aquesta llibreta. Apareixen noms de generals que treballen amb Defensa en els serveis d'Intel·ligència de les Forces Armades i en una d'aquestes anotacions es pot llegir textualment "colpejar i controlar el territori en la base militar per excel·lència. És el que cal fer".

El CATmón és una entitat que promou el reconeixement de la nació catalana i que està sent investigada judicialment per rebre presumptament ajudes públiques per a finançar el procés. A Terradellas se'l considera molt proper a Carles Puigdemont i, de fet, hi ha constància policial que va mantenir multitud de converses telefòniques amb l'expresident.

La major part de l'agenda de Terradellas s'ocupa de descriure i qualificar en tres apartats el grau de compromís dels agents dels Mossos amb el procés d'independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides