El ‘sí’ a la independència perd força suports i el ‘no’ s’apropa al 50%

L'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió diu que els partidaris passen del 44 al 41,9%
Manifestació de l'11-S
Manifestació de l'11-S

El suport a la independència entre els catalans cau segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO). Ara mateix el 'no' supera el 'sí' per set punts. El 'no' a la independència arriba al 48,8% (creix mig punt respecte del juliol d'aquest any). En canvi, el 'sí' cau del 44 al 41,9%.

L'enquesta del CEO també indica que les institucions més ben valorades són les universitats, els Mossos d'Esquadra i la policia local, mentre que les menys valorades són la banca, la monarquia i l'Església catòlica. Els catalans posen més bona nota a la Guàrdia Civil i a la policia espanyola que al govern de la Generalitat o el Parlament, que suspenen.

Sobre la democràcia, gairebé 8 de cada 10 catalans creuen que és el millor sistema però un 7% diu que a vegades és millor un govern autoritari. Un percentatge que s'eleva al 30% entre els votants del PP i Vox.

D'altra banda, sobre la immigració, un 60% de catalans creuen que s'hauria de deixar venir a tothom però sempre que hi hagi llocs de treball per a aquestes persones. I gairebé 2 de cada 3 creuen que s'haurien de posar límits al nombre d'estrangers que poden venir.

L'enquesta també parla del temor dels catalans a parlar de política i de TV3 com a primer canal televisiu d'informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides