Les ‘fake news’ de l’acampada dels joves a la plaça Universitat

L'acampada de la plaça Universitat de Barcelona va començar com un moviment espontani de protesta dels joves majoritàriament estudiants, per la sentència de l'1-O i per un sistema polític i social que no els convenç. Tot tenia un cert aire de 15-M amb tocs de procés i mantenia la seva identitat de forma autònoma. Però, com acostuma a passar gairebé sempre amb els moviments sense líder, acaba posant-se al capdavant un grupet de joves que tenen en les xarxes socials i en els elements alternatius d'informació una base de la seva manera de fer.

I això ha provocat que les anomenades fake news hagin acabat condicionant, i molt, el moviment. Van fer crides "urgents" a ajudar-los davant els desallotjaments "imminents" que mai van estar ni plantejats; van assegurar que coneixien de primera mà les intencions de PP i Vox de fer actes de campanya a la plaça per provocar el seu desallotjament, i els partits en qüestió no en sabien res; van dir tants cops que s'havia presentat una denúncia contra ells que Ciutadans va acabar agafant la idea i presentant la denúncia davant la Junta Electoral. Tot un èxit del jovent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides