El jutge investiga si es van desviar fons públics al procés i a Waterloo

Un informe de la Guàrdia Civil apunta que Terradellas va ajudar Puigdemont
Puigdemont, acompanyat per Puig, Ponsatí i Comín
Puigdemont, acompanyat per Puig, Ponsatí i Comín

El jutge Joaquín Aguirre, titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, investiga si una trama de desviament de fons públics va destinar diners a les despeses de l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo i al procés.

Segons difonen l'agència EFE, Vozpópuli i El Periódico, el jutge fonamenta les seves sospites en un informe de la Guàrdia Civil que apunta que l'exdirigent de Convergència Víctor Terradellas va destinar diners a l'activitat de Puigdemont a Waterloo. En concret, el jutge troba "molt rellevant" que Terradellas afirmés en una conversa telefònica el juny que a un amic seu li havien demanat 100.000 euros per a Puigdemont. Aquest amic, segons la Guàrdia Civil, pot ser l'exdiputat d'ERC Joan Puig.

El jutge Aguirre, a més, indica que subvencions irregulars rebudes per l'entitat CatMón es poden haver destinat a "viatges i entrevistes" relacionades amb el procés independentista, per la qual cosa serien alienes a la finalitat per la qual es van facilitar, l'ajut al desenvolupament. A més, conclou a partir de converses de WhatsApp que Terradellas va tenir un paper "destacat" però "a l'ombra" i investiga una subvenció de 100.000 euros atorgada per Presidència a CatMón, entitat que va rebre més de dos milions de subvencions procedents, majoritàriament, d'administracions dirigides per Convergència o el seu partit successor, el PDECat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides