Les tres vicepresidències de Pedro Sánchez: Iglesias, Calviño i Calvo

El govern de coalició acordat pel PSOE i Unides Podem va agafant forma i comencen a sonar noms
Calvo, Iglesias i Calviño

L'estructura del Govern de coalició entre PSOE i Unides Podem no està totalment tancada, però fonts de la negociació asseguren que, en cas d'arribar a bon port, tindrà tres vicepresidències. Podem n'ocuparia una i també es faria càrrec de tres ministeris.

Una de les vicepresidències estaria ocupada per l'actual vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, que es responsabilitzaria d'una àrea amb alta càrrega política; per assumir aquesta responsabilitat també sona, però, el nom del ministre de Foment en funcions i secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos.

Una altra vicepresidència l'ocuparia l'actual ministra d'Economia, Nadia Calviño, tal com va anunciar Pedro Sánchez durant el debat electoral dels cinc candidats, i estaria destinada a temes econòmics. La figura de Calviño desperta desconfiança a Izquierda Unida, soci de Podem, però l'haurien acceptat.

La tercera vicepresidència seria pel líder de Podem, Pablo Iglesias, i s'ocuparia de temes socials. Aquesta darrera vicepresidència, però, està condicionada al fet que la resta de partits que han de donar suport a la investidura ho acceptin.

Si tot va bé, Moncloa contempla que la sessió d'investidura es pugui celebrar la setmana del 16 de desembre i formar Govern abans de Nadal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides