Tsunami celebra sense assolir la seva expectativa

La mobilització independentista no arriba a ser un "11-S de tres dies"
Protesta de Tsunami Democràtic a l'AP-7
Protesta de Tsunami Democràtic a l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra han dispersat aquest dimecres al matí les darreres desenes de manifestants independentistes que taponaven el trànsit a l'AP-7. Tsunami Democràtic, la iniciativa sense promotor identificat que ha organitzat talls viaris a la frontera amb França i altres punts, havia desconvocat les mobilitzacions de bloqueig les darreres hores, però alguns manifestants seguien impedint la circulació.

Tsunami ha emès a primera hora d'aquest dimecres tuits i un comunicat on ha considerat que l'acció que ha dut a terme els darrers tres dies ha estat un "èxit absolut", per bé que s'havia marcat com a objectiu de la que va presentar com la seva acció més ambiciosa organitzar un "11-S de tres dies".

L'acció de protesta, que va començar dilluns al matí, l'endemà de les eleccions generals, ha durat dos dies sencers i s'ha desconvocat al començament del tercer. Inicialment, havien cridat als seus seguidors a participar a "les jornades de l'11 al 14-N".

Els promotors d'aquesta protesta independentista, que comparteix el lema "Spain sit and talk" amb el govern de la Generalitat, es vanten d'haver aïllat Espanya d'Europa, amb les seves mobilitzacions a la Jonquera i al País Basc, gràcies a "la força de la gent".

A més, destaquen que han fet visible que "la demanda democràtica de la ciutadania de Catalunya no és un problema intern de l'Estat espanyol, sinó que afecta l'espai europeu", i que la policia francesa hi va haver d'intervenir. 19 persones van ser detingudes en el desallotjament del tall de la Jonquera aquest dimarts, una de les quals per part dels Mossos d'Esquadra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides