Una investigació judicial assenyala Elsa Artadi fent tràfic d’influències

La Justícia investiga els comptes de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat
Elsa Artadi

La regidora de JxCat a l'ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha estat assenyalada pel magistrat Joaquín Aguirre com a presumpta autora d'un delicte de tràfic d'influències. En la investigació per malbaratament de cabals públics, prevaricació i tràfic d'influències de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, es desprèn que Artadi hauria "influït" de forma decisiva perquè la Diputació de Barcelona contractés com a assessora l'exregidora de CiU, Maite Fandos. El Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona segueix la investigació sobre la duplicitat de subvencions entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en publicitat inserida en les revistes ONGC i Catalan International Review.

Així, s'han escorcollat les seus de la Secretaria General de l'Esport a Esplugues de Llobregat i l'Equacat (gestor del Canal Olímpic de Castelldefels), així com els domicilis particulars de Gerard Figueras, secretari general de l'Esport i exdiputat de CiU, i Maite Fandos, així com el de Lluís Pellisera, subdirector general de gestió i recursos humans de Consell Català de l'Esport, ens depenent de la Secretaria General de l'Esport.

A més, la Guàrdia Civil ha retingut Figueras, Fandos, Pellisera i Alejandro Gallo, l'apoderat d'Equacat. La investigació, anomenada Voloh, arrenca quan el jutge Aguirre es va fer càrrec del desviament de subvencions destinades a cooperació de la Diputació de Barcelona cap a empreses vinculades a Convergència Democràtica.

Arran de la documentació que es va recollir llavors, ara fa un any, es va decidir intervenir el telèfon de Gerard Figueras, des d'on aquest alt càrrec ha mantingut diverses converses que, segons la investigació, són indicis de malbaratament de fons, prevaricació i tràfic d'influències. Fins i tot, segons es relata en la investigació judicial, en una de les converses el mateix Figueras reconeix al seu interlocutor que podria estar cometent un delicte.

El jutge ha ordenat l'entrada i escorcoll per obtenir les facturacions entre la Secretaria General de l'Esport i el Consell Català de l'Esport amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives de Catalunya entre el 2015 i el 2019, amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya corresponents al mateix període, i amb la Federació Catalana de Gimnàstica entre el 2018 i el 2019. Finalment, també reclama les factures amb Equacat. En aquest últim cas, segons la investigació judicial, Alejandro Gallo hauria emès factures falsejades per justificar despeses.

Pel que fa a Maite Fandos, de la intervenció telefònica a Gerard Figueras es desprèn que el seu partit, el PDECat, la volia tenir en un càrrec ben remunerat. En una conversa, Figueras i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, comenten que "és important tenir controlada Fandos perquè no es desboqui i no expliqui el que no toca".

Així, després de mirar diferents opcions, la intervenció d'Elsa Artadi va ser prou significativa perquè "influís" perquè la Diputació de Barcelona contractés l'extinenta d'alcalde de Benestar de Xavier Trias com "assessora tècnica" en l'Àrea d'Innovació i Governs Locals de la Diputació. Segons la investigació, la feina real estaria vinculada amb la preparació de la candidatura Barcelona-Pirineus que opta als Jocs d'Hivern 2030.

"La investigació posa en relleu el paper que ha jugat Elsa Artadi, qui havia ocupat el càrrec de consellera de Presidència i ara és regidora de l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona, sent la persona que hauria influït en alts càrrecs d'aquesta institució perquè es nomenés Maite Fandos", diu el jutge Aguirre, qui afegeix que Artadi hauria consensuat el nomenament amb el president del PDECat, David Bonvehí. Precisament, el PDECat, mitjançant un comunicat, s'ha desmarcat de presumptes irregularitats comeses amb el suposat objectiu de finançar irregularment la formació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides