El Tsunami bloqueja l’AP-7 a Girona, l’A-8 a Irun i accessos a Barcelona

Un cop desallotjats de la Jonquera, que han tallat més de 30 hores, han diversificat les mobilitzacions
Mobilitzacions a l'A 8 a Irun

L'autopista AP-7 està tallada en els dos sentits de la marxa des de poc abans d'un quart de la tarda a l'altura de Sant Gregori, a Girona, en una nova acció convocada per Tsunami Democràtic. La iniciativa arriba després que el moviment independentista hagi tallat més de 30 hores la mateixa via a la Jonquera. La plataforma ha demanat a la gent que es concentri a la sortida 67 de Girona Sud, entre el quilòmetre 62 i 63. Tal com ja va passar amb el tall a la Jonquera, s'està muntant un escenari en el qual es preveu que toquin alguns grups de música.

Això coincideix amb l'acció que Tsunami ha convocat al peatge d'Irun de l'autopista A-8 i que provocava poc abans de les set de la tarda d'aquest dimarts cues de fins a 11 quilòmetres, segons ha anunciat la Direcció de Trànsit del govern basc. El Tsunami ha convocat a tallar la frontera francesa al País Basc en aquest punt amb una marxa lenta, en una nova acció que segueix la que durant més de 30 hores ha tallat l'AP-7 a la Jonquera.

És un nou intent de Tsunami d'internacionalitzar el conflicte entre Catalunya i Espanya i de denunciar les sentències del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. El tall a la Jonquera, que va ocupar els cantons francès i espanyol, ha comportat una vintena de detinguts.

Emmarcada en les accions anunciades pel Tsunami Democràtic, els CDR han tallat també a quarts de vuit del vespre tres accessos a Barcelona: l'Avinguda Meridiana, la Gran Via i l'Avinguda Diagonal. També han tallat la Gran Via a l'altura de la plaça Universitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides