L’advocat del tribunal europeu diu que la sentència va treure la immunitat a Junqueras

La tesis del lletrat, que no és vinculant, també defens que la condició d’electe el dona el resultat de les votacions
Oriol Junqueras

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea defensa que Oriol Junqueras tenia la condició d’eurodiputat des del mateix moment en que va ser declarat eurodiputat electe, i que per tant no calia que per tenir-la hagués de formalitzar els tràmits de la seva elecció davant la Junta Electoral Central (JEC).

Segons el lletrat, la condició d’eurodiputat està vinculada directament al resultat de les votacions i que des d’aquest moment l’eurodiputat en qüestió disposa de la immunitat que li correspon pel seu càrrec. Però el mateix advocat defensa que Junqueras va perdre la immunitat des del mateix moment que va ser sentenciat per la justícia espanyola.

L’informe de l’advocat del tribunal europeu, que no és vinculant, defensa que Junqueras ha perdut la condició d’eurodiputat des del moment en què es va produir la sentència ferma del Tribunal Suprem que l’inhabilita per a exercir càrrec públic.

Es dona la circumstància que els serveis jurídics del Parlament Europeu van coincidir amb els arguments del Suprem per negar el nomenament del dirigent d’ERC com eurodiputat fins que aquest no recollís l’acte davant la JEC.

Tot i que l’advocat general europeu fa tasques d’assessor del Tribunal de Justícia de la UE, habitualment els jutges d’aquest tribunal admeten i segueixen les argumentacions que defensa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides