Gas pebre i 19 detinguts a la frontera

Reprodueix vídeo

Els independentistes convocats per Tsunami Democràtic a la Jonquera han estat expulsats per la Police Nationale i la Gendarmeria francesa, que han usat gas pebre i han practicat 18 detencions. Una altra persona ha estat detinguda pels Mossos d’Esquadra, acusada de desordre públics.

Després de 24 hores d’obstrucció del trànsit per part dels concentrats de Tsunami, els agents francesos els han apartat amb una actuació contundent durant la qual han usat gas pebre

Operaris han començat seguidament a netejar la via, eliminant les restes de barricades i fogueres, així com l’escenari on s’han fet actuacions musicals com la de Lluís Llach, i les grues ha retirat cotxes.

Tsunami, que havia programat "un 11-S de tres dies" de protesta després de les eleccions generals, ha fet una crida per taponar la confluència de la N-II amb l’AP-7 i també per estendre les seves accions al País Basc, a les 18 hores, a la frontera d’Espanya i França situada entre Oiartzun i Hendaia.

Torra justifica Tsunami
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a evitar la crítica contra la iniciativa Tsunami Democràtic. De fet, ha manifestat que “aquest país respecta el dret de protesta”.

Arran del fet que Foment del Treball alertés de les conseqüències econòmiques de tallar el trànsit a la frontera, Torra ha indicat que “em sap molt greu” que els talls puguin causar pèrdues econòmiques, però ha justificat l’acció que les genera referint-se a la posició de l’Estat, i ha instat Foment a demanar al govern d’Espanya que “el conflicte s’acabi”. 

Torra ha explicat que “el que més ens preocupa és la seguretat personal dels manifestants” i havia demanat que l’operació de desallotjament es realitzés “amb serenitat”. “No té per què haver-hi càrregues”, ha declarat el president català a Catalunya Ràdio. “Desconec qui hi ha darrere Tsunami Democràtic”, ha afirmat, d’altra banda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides