La JEC exigeix a Torra que esborri un tuit on parla d'”exili i presos polítics”

No obre expedient contra el president tot i que l'acusa de fer un ús partidista, contrari al principi de neutralitat
Quim Torra

La Junta Electoral Central (JEC) va ordenar ahir al vespre a Quim Torra la retirada immediata d'un missatge en el perfil institucional de Twitter per les seves referències "d'exili i presos polítics". La resolució estima parcialment un recurs de Cs, que va acusar Torra de difondre missatges a través del perfil institucional de la xarxa social "contraris al principi de neutralitat" dels poders públics.

El text de la polèmica diu el següent: "L'exili i els presos polítics evidencien la incapacitat de resoldre de manera democràtica el conflicte amb Catalunya i utilitzen el conflicte català per no parlar dels grans reptes del segle XXI i la seva incapacitat per afrontar-los".

D'altra banda, la JEC no ha demanat però la retirada d'un missatge del compte oficial del Govern, com també s'havia demanat: "El President Quim Torra rebrà aquest dijous representants dels claustres de les universitats catalanes que li lliuraran el manifest rebutjant les condemnes dels presos polítics catalans".

La resolució també ha dictaminat que "no procedeix incoar expedient sancionador" atenent a les circumstàncies concurrents en aquest cas i per l'entitat dels missatges difosos, encara que ha dit que, en el primer cas, es va fer un ús partidista del perfil, contrari al principi de neutralitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides