Acceptada a tràmit l’euroordre contra Ponsatí dictada pel jutge Llarena

L'advocat explica que l'exconsellera compareixerà davant les autoritats escoceses dijous vinent
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

El Regne Unit ha acceptat finalment a tràmit l'euroordre emesa per la justícia espanyola contra l'exconsellera Clara Ponsatí, instal·lada a Escòcia. Després dels aclariments i la informació complementària enviada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, s'ha acceptat la tramitació i Ponsatí haurà de declarar dijous vinent davant les autoritats escoceses.

Un jutge decidirà si accepta o no extradir Clara Ponsatí després de la seva declaració, segons ha informat el seu advocat Aamer Anwar, a través d'un comunicat.

El jutge Llarena ha enviat aquest divendres al Regne Unit la informació complementària sobre l'euroordre contra l'exconsellera, abans que s'admetés a tràmit. Després que les autoritats britàniques demanessin més detalls sobre la petició d'extradir Ponsatí en considerar que mancava "informació essencial", Llarena els ha fet arribar un document, publicat per TV3, en el qual apunta que l'exconsellera volia "alterar l'ordre legal i constitucional vigent".

En el document, Llarena apunta que Ponsatí va signar el decret de convocatòria del referèndum desobeint les instruccions del Tribunal Constitucional, que l'havia suspès. També indica que l'exconsellera va obrir els col·legis, que depenien del seu departament, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia havia "ordenat als agents policials que procedissin a tancar els centres de votació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides