Junqueras no serà el candidat d’ERC

La Junta Electoral Central denega la petició republicana i argumenta que té una sentència ferma de presó
Oriol Junqueras

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquest divendres la petició d'ERC de restituir Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions del 10-N al·legant que el Suprem ha ajornat la seva inhabilitació en espera del que digui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Contra aquest raonament, la JEC conclou que no pot accedir a la petició perquè Junqueras està condemnat en sentència ferma a una pena de privació de llibertat que està complint en aquest moment i, per tant, "incorre en el supòsit d'inelegibilitat establert a l'article 6.2a de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG)".

A més, la JEC recorda que la proclamació dels candidats d'ERC "és un acte ferm" que ja va ser susceptible de recurs i, per tant, "no pot ser revisat en aquest moment".

En aquest marc, recorda que encara que el Suprem ha acordat ajornar l'execució de la pena d'inhabilitació especial de Junqueras, "també ha estat condemnat mitjançant sentència ferma a penes de privació de llibertat i està complint condemna en aquest moment".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides