El nou Consell Professional de programes de la CCMA entén les crítiques a la parcialitat de TV3

Denuncia que la manca de definició clara entre informació i opinió “compromet la percepció d’independència d’uns mitjans públics i el seu prestigi davant tota la societat”
Consejo Profesional de programas de TV3 y Catalunya Ràdio
Consejo Profesional de programas de TV3 y Catalunya Ràdio

El Consell Professional de programes de TV3 i Catalunya Ràdio considera que la confusió entre opinió i informació en molts dels programes de la televisió pública catalana provoca un "biaix polític" que dona arguments als que l’acusen de sectarisme favorable a l’independentisme. Aquest Consell, que es va crear el juny d’aquest any, mostra la seva “preocupació per l’ús indiscriminat de la informació i l’opinió” a programes com Planta Baixa, Tot es mou, FAQS o Està passant. “La manca de definició nítida entre informació i opinió compromet la percepció d’independència d’uns mitjans públics i el seu prestigi davant tota la societat”, segons es llegeix en la nota interna que ha distribuït aquesta setmana.

La nota també lamenta el que considera una “infrautilització del potencial intern” dels treballadors de TV3 que, al mateix temps, tenen “una percepció de sobreexplotació”, i que "els professionals de la casa acaben estant a les ordres del personal extern, sense poder aportar el seu criteri i coneixement”.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha optat per externalitzar bona part de la producció informativa i això ha provocat retallades pressupostàries en diversos departaments i canals. "Malgrat que som coneixedors dels grans resultats d’audiència que el seguiment de l’actualitat política està generant, creiem que és una estratègia a llarg termini arriscada que està esgotant l’antena i que està impedint la generació de nous públics. Cal una estratègia a mitjà i llarg termini que prevegi un futur escenari en què s’hagi superat l’excepcionalitat política del moment", diu el comunicat..

Aquesta denúncia del Consell Professional de Programes de TV3 i Catalunya Ràdio, que presideix la lingüista de la televisió pública, Marta Prats, coincideix amb les denúncies presentades contra Toni Soler, director i presentador del programa Està passant per haver qualificat de "putos gossos de merda" els Mossos d’Esquadra i que les candidates del PP i Ciutadans a les eleccions de diumenge, Cayetana Alvarez de Toledo i Inés Arrimadas, divulguessin per les xarxes imatges d’una escala interna de l’interior del recinte de TV3 amb les baranes plenes de llaços grocs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides