La Junta Electoral ha de possibilitar el vot dels policies desplaçats a Catalunya

El Tribunal Suprem ordena que es garanteixi el dret de sufragi dels agents el 10-N
La policia impedeix l'entrada de CDR a Barcelona Sants en una imatge d
La policia impedeix l'entrada de CDR a Barcelona Sants en una imatge d'arxiu.

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem ha ordenat a la Junta Electoral Central (JEC) que habiliti un procediment perquè els agents policials enviats a Catalunya des d'altres punts d'Espanya per vetllar per la jornada electoral del 10-N puguin exercir el seu dret de sufragi.

Aquesta decisió, conseqüència de l'admissió de les mesures cautelaríssimes presentades pel sindicat policial Jupol, afecta tots els agents desplaçats a Catalunya des del 31 d'octubre, publica El Mundo citant fonts jurídiques, i farà possible que els policies desplaçats puguin votar fins al mateix dia 10.

La JEC havia adduït que no era a temps d'aplicar una pròrroga perquè els vots no arribarien a temps per l'escrutini, però el Suprem ha situat el termini per escrutar en el dia 13. Jupol, sol·licitant d'una mesura excepcional en aquest sentit, havia amenaçat d'impugnar les eleccions de diumenge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides