El govern d’Espanya porta de nou Torrent al TC

La Moncloa atribueix reincidència al president del Parlament per la tramitació d'una moció que insta la Generalitat a concretar l'autodeterminació
Isabel Celaá
Isabel Celaá

El govern en funcions d'Espanya ha acordat el plantejament de dos incidents d'execució de resolucions del Tribunal Constitucional contra sengles acords del Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de tombar la tramitació d'una moció que va plantejar la CUP el 29 d'octubre.

La moció vol instar el govern de la Generalitat exercir l'autodeterminació, tot demanant a la cambra catalana que expressi una "voluntat d'exercir de manera concreta el dret d'autodeterminació". A més, s'hi demana la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls posteriors a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés.

La ministra i portaveu, Isabel Celaá, ha indicat que la moció incompleix sentències i providències del Constitucional sobre la qüestió. Segons Celaá, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i els membres de la Mesa eren conscients d'incomplir les resolucions del Constitucional en admetre la moció de la CUP, i evidencien una pretensió d'assolir la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides