ERC rebutja fer pinya amb JxCat i la CUP al Congrés

Rufián diu que seria contraproduent i Borràs ho lamenta perquè seria fer "allò que el teu rival tem més"
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

Esquerra Republicana (ERC) ha rebutjat la possibilitat de formar al Congrés un gran grup parlamentari favorable a la República Catalana amb els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) i la CUP. El candidat d'ERC a les eleccions del 10-N, Gabriel Rufián, ha considerat que seria "contraproduent", ja que es perdria "temps i diversitat".

Segons el seu parer, més d'un grup independentista al Parlament causa més incomoditat gràcies al fet de disposar de més temps per intervenir a l'hemicicle. Per la seva part, la candidata de JxCat, Laura Borràs, s'ha preguntat: "Com pot ser contraproduent fer allò que el teu rival més tem?". L'exconsellera ha lamentat que la resposta d'ERC representa "una oportunitat perduda", ja que, segons ella, han demostrat que plegats "som capaços de desestabilitzar i posar contra les cordes l'Estat espanyol".

En aquest context de manca d'unitat de les sigles independentistes que es presenten a la contesa electoral del 10-N, algunes territorials de l'ANC, entre les quals les de Lleida, l'Anoia i l'Alt Urgell, han demanat el vot per a JxCat o la CUP, però no per a ERC. No volen que es negociï res a Madrid que no sigui el dret a l'autodeterminació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides