Marlaska assegura que Puigdemont serà jutjat a Espanya aviat

El ministre està convençut que Bèlgica admetrà l'euroordre del jutge Llarena
Fernando Grande-Marlaska

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, està convençut que l'expresident català Carles Puigdemont serà portat aviat davant de la justícia espanyola. Grande-Marlaska ha afirmat que "és clar que Puigdemont serà jutjat a Espanya més aviat que tard, bé, Puigdemont i tots els altres fugits", en referència als líders independentistes que van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola.

En una entrevista a El Economista, Grande-Marlaska també afirma que "no seria molt entenible" que un país soci de la Unió Europea, Bèlgica, no acceptés una euroordre emesa per un país soci, com és la que ha activat el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Segons Grande- Marlaska, Bèlgica i Espanya "tenim ordenaments jurídics que podríem dir idèntics" per la qual cosa "ha de regir el principi de confiança mútua i mútues resolucions".

Davant la possibilitat que hi hagi algun intent de dificultar les eleccions de diumenge a Catalunya per part d'algun sector independentista, el titular d'Interior també ha afirmat que "no farem ni un pas enrere en l'exercici dels nostres drets fonamentals", afegint que "espero que es treballarà amb la mateixa cooperació que fins ara amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides