Pistoles simulades amb munició real i el lema “Viurem lliures o morirem”

Reprodueix vídeo

Membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts en el marc de l'operació Judes tenien pistoles simulades amb munició real, segons els informes de la Guàrdia Civil sobre els escorcolls incorporats al sumari judicial, explica la Cadena SER.

A partir de l'aixecament del secret sobre una part del sumari, aquesta informació especifica que un d'ells, Jordi Ros, disposava a casa seva d'una semiautomàtica marca Rech model comander, calibre 8 mil·límetres, i d'una Beretta del calibre 9 mil·límetres parabelum. Germinal Tomás, per la seva part, tenia un fusell Airsoft elèctric i tres pistoles d'aquesta mena, i Alexis Codina, una pistola d'aire comprimit i un revòlver de la mateixa mena.

La SER també indica que la comitiva judicial va trobar el 23 de setembre a casa de Ros material per fabricar explosius i un manual d'instruccions per fabricar una bomba. Alguns dels detinguts han admès que van provar mescles i, segons consta en les converses telefòniques intervingudes, van parlar de sabotejar torres elèctriques.

El País revela que els CDR acusats de terrorisme van compilar fotografies de policies, probablement dels agents que van participar en l'escorcoll de la conselleria d'Economia el 2017, així com imatges de quarters, una planta solar i instal·lacions de Renfe.

Un informe de la Guàrdia Civil sobre l'activitat dels CDR remès a l'Audiència Nacional, segons publica El Mundo, apunta que probablement volien elaborar termita, ja que és més fàcil de fabricar que altres productes i disposaven de "tots els precursors necessaris".

En el mateix informe, la Guàrdia Civil conclou que a causa del "descontentament", "no es descarta que elements descontrolats i fora de la supervisió i direcció d'organitzacions poguessin realitzar accions violentes, de sabotatge o desestabilitzadores de major intensitat o perillositat que les dutes a termes fins ara". La informació d'El Mundo ha estat il·lustrada amb una foto obtinguda durant els escorcolls que mostra una pancarta amb el lema "Viurem lliures o morirem".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides