Sánchez recula després d’emprenyar els fiscals

El candidat socialista s'havia compromès a portar Puigdemont a Espanya i ha indicat que la Fiscalia depèn del govern
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez, ha reculat sobre les controvertides declaracions que ha realitzat les darreres hores sobre l'entrega de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el paper del govern i la Fiscalia.

Durant el debat d'aquesta setmana amb els candidats de PP, Cs, Unidas Podemos i Vox, Sánchez havia anunciat que portarà Puigdemont a Espanya si segueix governant. Aquest dimecres, per explicar en una entrevista a RNE com s'ho faria, el dirigent socialista ha donat a entendre que la Fiscalia rep ordres de l'executiu.

Les principals associacions de fiscals han expressat el seu malestar per aquestes declaracions, han afirmat la seva independència i han negat que compleixin ordres del govern espanyol.

La vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha negat l'existència d'ingerències polítiques en la feina dels fiscals, però ha recordat que al fiscal general de l'Estat el nomena el govern.

Finalment, Sánchez ha usat Twitter aquest dimecres al migdia per mitigar la polèmica amb paraules políticament correctes: "Ningú està per sobre de la llei. Puigdemont és un pròfug de la Justícia. Treballarem perquè el sistema judicial espanyol, amb totes les seves garanties, pugui jutjar-lo amb imparcialitat. La Fiscalia compta amb el suport de Govern en la defensa de la Llei i de l'interès general".

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari