Cinc homes i un destí: La Moncloa

Sánchez promet penalitzar els referèndums i els candidats es tiren Catalunya pel cap en el debat del 10-N
Debat electoral del 10 N

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès tornar a penalitzar els referèndums com ja va fer l'expresident del PP José María Aznar. Aquesta és una de les mesures que ha llançat Sánchez en el debat dels cinc candidats espanyols a les eleccions del 10-N. Alhora, també ha receptat una assignatura a tot l'Estat sobre "valors constitucionals" i que els òrgans directius de la televisió i la ràdio pública de Catalunya s'escullin per dues terceres parts del Parlament.

Per la seva banda, Pablo Iglesias (Unides Podem) ha centrat el debat sobre la cohesió social més enllà de Catalunya amb un tema molt actual com és l'Espanya rural i considera una falta de respecte a molts ciutadans centrar-se només en aquest territori. "Vostès han estat competint a veure qui té la mesura més dura", critica el líder morat sobre la situació política catalana, alhora que posa en relleu el caràcter plurinacional d'Espanya i ha indicat, una vegada més, que la solució és el diàleg polític.

"Em dirigeixo als catalans per dir-los que no estan sols. El PP, que porta 40 anys servint a Catalunya, sap com recuperar la pluralitat", ha dit Pablo Casado, candidat del Partit Popular, poc abans de reivindicar que són garants de la recuperació econòmica d'una terra que pateix per "un independentisme que ho ha arruïnat tot".

El candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha ensenyat un roc en mig del debat, afirmant que era "un dels que llançaven a la plaça Urquinaona" durant els aldarulls per la sentència de l'1-O i n'ha responsabilitzat a Sánchez.

Santiago Abascal (Vox) reitera el seu discurs sobre Catalunya: "S'ha produït un cop d'estat permanent iniciat per Jordi Pujol i seguit per Artur Mas i Carles Puigdemont". Abascal considera que l'aplicació de l'article 155 el 2017 va ser totalment descafeïnada i va servir únicament per convocar eleccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides