El rei Felip VI reclama una Catalunya sense “violència ni intolerància”

Princesa Elionor: "Catalunya sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor"
El rei Felip VI, aplaudint a la princesa Elionor

A l'entrega dels premis Princesa de Girona i amb protestes a l'exterior del Palau de Congressos de Barcelona, el rei Felip VI ha dedicat l'última part del seu discurs, on ha alternat castellà, anglès i català, a parlar de Catalunya, i ha inclòs una crida a la no violència, especialment aplaudida pels assistents: "A la realitat de Catalunya no poden tenir cabuda ni la violència, ni la intolerància ni el menyspreu als drets i les llibertats dels altres".

El rei ha dedicat una part important del seu discurs a explicar la feina dels cinc premiats: el neuròleg i emprenedor Ignacio H. Medrano, el matemàtic Xavier Ros-Oton, l'emprenedora social Begoña Arana, el director d'escena Rafael R. Villalobos i la cofundadora de l'organització internacional Humanity Crew María Jammal. Ha fet en català la part dedicada a Ros-Oton, guardonat que ha pujat a l'escenari amb un llaç groc a la solapa.

En aquesta desena edició dels Premis Princesa de Girona, Elionor de Borbó ha fet la seva primera intervenció en els premis que porten el seu nom. La princesa de Girona ha començat el seu discurs en castellà i ha fet la segona meitat en català, amb molt bon accent. I ha estat llargament aplaudit aquest missatge que ha servit per cloure la seva intervenció: "Gràcies pel vostre compromís amb els joves i amb una terra, Catalunya, que des de sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides