La presència del Rei i les eleccions del 10-N blinden policialment Catalunya

Els CDR criden a bloquejar la visita de Felip VI amb el missatge de "mori el Borbó"
Independentistes protestant per la visita de Felip VI a Barcelona.
Independentistes protestant per la visita de Felip VI a Barcelona.

Als Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil se'ls ha girat feina en aquesta setmana per la coincidència a Barcelona de la visita del rei Felip VI i la convocatòria electoral del pròxim diumenge 10-N. El Rei visita la capital catalana aquest dilluns per assistir a l'entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona que de manera extraordinària se celebren enguany al mes de novembre enlloc del mes de juny i a Barcelona, en concret, al Palau de Congressos ubicat a l'avinguda Diagonal.

Els autodenominats comitès de defensa de la república (CDR) han convocat els ciutadans a boicotejar la presència de Felip VI i de la seva filla, la princesa Leonor, la qual està previst que faci una intervenció en català en l'entrega de premis de la Fundació que porta el seu nom. Al boicot a la presència de la família reial a Catalunya s'hi ha sumat Arran, la CUP o Pícnic per la República, i no es descarta que també hi puguin participar membres de JxCat o fins i tot d'ERC.

L'altre esdeveniment pel qual els cossos policials hauran d'esmerçar esforços pròximament és la convocatòria electoral de diumenge vinent i de fet, també, durant la jornada de reflexió de dissabte, ja que des de Tsunami Democràtic s'ha convidat als ciutadans a "una jornada de desobediència a la Junta Electoral".

Pel que pugui ser, el Ministeri de l'Interior ha decidit enviar un total de 2.500 agents antiavalots de la Policia Nacional i uns 2.000 agents de la Guàrdia Civil, uns números similars els enviats per l'1-O del 2017, ara per garantir que la jornada de reflexió sigui tal i que el dia de les eleccions els ciutadans puguin exercir el seu dret a vot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides