El CZFB mostra la seva ferma aposta per la indústria 4.0 a la Industry From Needs to Solutions

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) participa com a Main
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) participa com a Main Sponsor a la fira Industry From Needs to Solutions

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) participa com a Main Sponsor a la fira Industry From Needs to Solutions, la plataforma ideal per mostrar l’enorme aposta que està realitzant l’entitat barcelonina en el terreny de l’economia i la indústria 4.0. En aquesta ocasió, la 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D posada en marxa aquest any amb gran èxit pel CZFB i la Fundació LEITAT, compta amb un estand de més de 100 metres quadrats. Precisament, aquest projecte suposa una gran aposta per part del CZFB per crear un gran ecosistema d’empreses industrials especialitzades en tecnologia digital avançada.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha explicat que “l’economia 4.0 i la tecnologia digital és una finestra d’oportunitats per a les empreses, per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i per al progrés de les persones. La finalitat del DFactory és fer més fàcil per a les petites i mitjanes empreses, startups i microempreses el salt tecnològic i de disrupció que hem d’afrontar “. Navarro ha afegit que el projecte DFactory “té l’ambició de convertir Barcelona en la capital europea de l’economia i la indústria 4.0. Serà un lloc on conviuran diverses activitats que fabricaran coses de manera conjunta, ja que una de les seves característiques serà la capacitat de relació entre diferents maneres de fabricar diferents productes“.

Dins de l’estand que té la incubadora a la Industry From Needs to Solutions, que se celebra aquest final d’octubre a Barcelona, també estan representades 14 de les 26 empreses incubades que formen part del projecte 3DFactory Incubator. Aquestes empreses són 3Digital Factory, 3DSix, 3YourMind, Addit-ion, Airmony (TBIOM), Arboleda Intelligence, BCN 3D Ceramics, Between Technologies, Dow, Drukatt, Intech 3D, Origen Studio, Podotec3D i Odisei Music. Durant els tres dies que dura aquesta fira, que posa el focus d’interès en les solucions de fabricació intel·ligent, tant el CZFB com la Fundació LEITAT explicaran la seva experiència i la seva visió de la indústria a través de diverses xerrades i ponències en què participaran tant ambdues empreses com algunes de les incubades que formen part del projecte.

Aintzane Arbide, directora de la 3DFactory Incubator, ha presentat la sessió “Seguimos fabricando oportunidades”, en què han participat les empreses incubades Formbytes, Liq Eyewear, Pursang i Wecobots per presentar els seus casos d’èxit. El programa de conferències també ha comptat amb l’organització d’un interessant panell per part de la Fundació LEITAT i la 3D Factory Incubator sobre “Fabricación aditiva a escala industrial”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.