Qui promou i aigualeix la ‘moguda’ de Tsunami Democràtic pel 9-N?

Oriol Soler
Oriol Soler

L’editor Oriol Soler (grup SOM) és, des de fa anys un dels cervells estratègics cabdals del procés sobiranista i ideòleg de l’1-O, però  sempre s’amaga darrere les cortines quan van mal dades. Profeta vehement de les virtuts del màrqueting i independentista militant –procedeix de les files del Moviment de Defensa de la Terra (MDT)-, Oriol Soler va ser, per exemple, l’artífex de la campanya de Junts x Sí i a ell se li atribueix l’autoria del document Enfocats, on es feia una detallada planificació de les passes a seguir per aconseguir la secessió d’Espanya.

Gran creador d’eslògans de propaganda política i molt ben connectat amb la cúpula d’ERC i d’Òmnium –la seva parella, Marina Llansana, és vicepresidenta segona de l’entitat- aquest activista, que es va reunir amb Julian Assange quan romania tancat a l’ambaixada de l’Equador a Londres, és també un dels pares del misteriós Tsunami Democràtic. No és cap suposició, ho manifesta ell mateix en un dels seus últims tuits: “Acceptar amb la naturalitat amb què ho estem fent que @tsunami_dem és terrorisme, és mortal. Per això cal que el 9N sigui un èxit, una festa, un dia inoblidable. Si fem visible que Tsunami som tots, les entitats, la cultura… fem inviable l'acusació de terrorisme”, afirma.

Oriol Soler és un expert en llançar la pedra i amagar la mà. Els condemnats per l’1-O són unes malaurades víctimes de la seva impactant verborrea. Quan ha constatat que el CNI està movent tots els fils per esbrinar qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic i la justícia ha ordenat el tancament de les seves webs sota l’acusació de promoure actes de “terrorisme”, a Oriol Soler se li han posat per corbata i ara intenta treure ferro a les mobilitzacions anunciades pel dia previ a les eleccions del 10-N –que, suposadament havien d’acabar amb la invasió de col·legis electorals per sabotejar les votacions- reduint-les a “una festa”, això sí, “inoblidable”.

De cap de les maneres vol arriscar el seu tren de vida ni la seva nova família i té pànic que pugui acabar sent descobert i imputat. Per això, en aquest tuit assumeix que ell és el Tsunami Democràtic, però –al contrari que l’operació de bloquejar i envair l’aeroport del Prat- ara delimita els actes programats pel dia 9-N a una expressió festiva de “les entitats, la cultura…” per impedir que prosperi l’acusació de terrorisme. Oriol Soler és un expert en preparar els artefactes i encendre la metxa, però té l’habilitat de no ser mai a primera fila quan esclata i deixa que pringuin uns altres. Ara que veu les orelles al llop, s’arronsa. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides