TV3 allibera ‘FAQS’ o ‘Està passant’ de complir els valors ètics del llibre d’estil de la CCMA

En canvi, obliga les productores que contracta a “respectar i aplicar els criteris i la normativa lingüsitica” de la Corporació
Toni Soler a TV3.

TV3 no exigeix les productores contractades per realitzar programes de contingut informatiu o amb continguts polítics evidents com FAQS Està passant que compleixin els valors professionals del llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En canvi, sí que les obliga a “respectar i aplicar els criteris i la normativa lingüística establerts a la CCMA”, segons consta en els contractes firmats per la Corporació amb les productores El Terrat de Produccions i Minoria Absoluta, responsables d’aquests programes.

Així consta en els contractes que la directora en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va fer arribar a la diputada socialista Beatriz Silva, el passat 28 d’octubre. Silva havia preguntat reiteradament a Llorach en la Comissió de Control de la CCMA al Parlament de Catalunya si en aquests contractes hi figurava l’obligació de complir amb els criteris ètics aplicats als professionals dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat tal i com figuren al llibre d’estil de la CCMA. Llorach no ha respost directament però el redactat dels contractes permet constatar que el seu Llibre d’Estil no s’aplica a aquests programes i els professionals que hi treballen.

Aquesta informació s’ha conegut coincidint amb la denúncia de tres sindicats de Mossos d’Esquadra contra Toni Soler, propietari de Minoria absoluta i presentador del programa Està passant després que en una de les seves emissions es referís a aquest cos com a "putos gossos de merda". Cal suposar, d’altra banda, que al departament lingüístic de TV3 li va semblar correcte l’expressió utilitzada per Soler per menystenir la policia autonòmica.

El Manual d’ús del Llibre d’estil indica, en l’apartat Expressions públiques dels professionals de la CCMA, que "no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans" o “emetre missatges o comentaris ofensius o despectius”. I especifica que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”. Normes que no han de complir ni Toni Soler ni el seu company del programa Està passant, Jair Domínguez, ni els treballadors del FAQS. I no ho fan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides