Els ‘indepes’ troben que la visita del rei Felip VI pot influir en el vot

JxCat i ERC presenten un recurs a la Junta Electoral
Felip VI
Felip VI

JxCat i ERC han presentat aquest divendres un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona on demanen que s'ajorni la visita del rei Felip VI, prevista per a dilluns que ve, per a després de la campanya del 10-N. Les dues formacions entenen que l'acte de Felip VI "influirà de forma clara" l'orientació del vot.

El recurs presentat per JxCat considera que, després del discurs del 3-O de 2017, el monarca "ha abandonat la neutralitat política", i assevera que la visita del monarca espanyol beneficiarà els partits constitucionalistes que es presenten al 10-N.

El rei espanyol assisteix amb la reina Letícia i les infantes al lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona. JxCat sosté que Felip VI en tots els seus discursos fa una "lloança" de les fites aconseguides per l'Estat, d'ençà de l'aprovació de la Constitució espanyola de 1978.

JxCat afegeix al recurs que, si no s'ajorna la visita del rei i la Casa Reial, se'ls requereixi perquè limitin la seva actuació a l'estricte lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona als guardonats, "sense que en les seves intervencions puguin fer valoracions o consideracions que puguin atemptar contra l'obligada imparcialitat que han de mantenir".

El recurs d'ERC, per la seva banda, argumenta que l'acte del rei té finalitats electoralistes perquè desgranarà les "fites aconseguides" amb l'aprovació de la Constitució del 78 i que d'això se'n poden "beneficiar" les formacions que "s'autoproclamen constitucionalistes".

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari