Alerta dels Mossos pel risc d’ocupació dels col·legis electorals el 10-N

Detecten un pla dels CDR per alterar la jornada
Eleccions generals del 28-A

Els Mossos tenen ja dissenyat un pla especial d'actuació per tractar de fer front als plans dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en la jornada de reflexió i el 10-N. Segons publica El Mundo, els serveis d'informació i d'intel·ligència del cos policial català han detectat que els independentistes volen convertir el dia 9 de novembre en una altra jornada de protestes. Volen dur a terme actuacions aquest dia per tractar d'alterar la jornada electoral, l'endemà.

La idea dels Mossos seria, segons indica el mitjà, blindar els col·legis catalans on se celebren les votacions i on han detectat que els CDR buscaran protagonitzar les seves accions.

Així, d'una banda els Mossos preparen un dispositiu en els accessos als recintes, que s'iniciaria el divendres 8, una vegada que els centres estiguin desocupats. També es prepara un dispositiu per a recintes escolars que tenen més complexitat a l'hora de dur a terme un desplegament preventiu exterior. En aquests casos el pla és que es tanquin al seu interior un nombre suficient d'efectius policials que pugui impedir l'assalt dels CDR si intenten ocupar-los.

D'altra banda, el govern espanyol, en previsió de les eleccions del 10 de novembre i de la visita del Rei aquest dilluns, ha enviat a altres 300 agents antiavalots de la Policia Nacional. A més, el Ministeri de l'Interior manté encara aquarterats a gairebé un miler d'agents de la Guàrdia Civil que fins a la data amb prou feines han hagut d'intervenir, únicament en la protecció d'infraestructures essencials de l'Estat.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari