Torra emprenya la Comunitat Palestina de Catalunya

El president català, criticat per alinear-se amb Israel i afirmar que "molts catalans" admiren aquest Estat
Quim Torra, acompañado de otras figuras del independentismo
Quim Torra, acompañado de otras figuras del independentismo

La Comunitat Palestina de Catalunya ha criticat les paraules dedicades pel president de la Generalitat, Quim Torra, al naixement de l'Estat d'Israel i al posicionament que, sobre la qüestió, ha atribuït a "molts catalans".

Durant una recent entrevista emesa a la televisió pública israeliana, Torra va dir que admira Israel com a poble, ja que "sabent que són una nació" van aconseguir crear el seu Estat. "Sempre és present en la meva ment el desig de ser de la gent d'Israel", va indicar, a banda d'afirmar que "molts catalans" admiren Israel perquè va esdevenir un Estat.

En el conflicte Israel-Palestina, però, molts catalans -de manera destacada, independentistes d'ERC i la CUP- fan costat els palestins. La Comunitat Palestina de Catalunya, en aquest sentit, ha manifestat en un comunicat que els sorprèn les paraules de Torra. Hi addueix "que el poble català ha demostrat majoritàriament que defensa els drets humans i el dret a l'autodeterminació, uns valors que les forces ocupants israelianes ens neguen de manera sistemàtica al poble palestí".

En el mateix comunicat, que insta Torra a rectificar i a mostrar la seva solidaritat amb els palestins, l'entitat expressa "decepció davant d'una posició tan clara a favor de l'Estat d'Israel, un Estat que des de la seva fundació viola constantment els drets més fonamentals del poble palestí". Seguidament, recorda al president català que "la creació de l'Estat d'Israel es va fer amb la massacre i la diàspora del 75% de la població autòctona de Palestina", i fa esment del "sistema d'apartheid que l'Estat d'Israel imposa".

A més, l'entitat palestina destaca que "la bossa d'exiliats i refugiats palestins és de més d'11 milions, la més abundant percentualment de tota la història contemporània de la humanitat", i que "s'han empresonat més de 8.000 persones per causes polítiques", a banda de denunciar tortures.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides