Microsoft impedeix descarregar l’app de Tsunami Democràtic

Compleix un requeriment de la Guàrdia Civil que associa les mobilitzacions d’aquesta iniciativa amb el terrorisme
Pep Guardiola ha fet d'altaveu de Tsunami Democràtic
Pep Guardiola ha fet d'altaveu de Tsunami Democràtic

GitHub, servei propietat del gegant informàtic Microsoft, ha bloquejat l’accés al repositori que allotja el web i l’aplicació mòbil de Tsunami Democràtic, de manera que impedeix descarregar l’aplicació d’aquesta campanya de mobilització independentista, una decisió adoptada després d’un requeriment en aquest sentit de la Guàrdia Civil emmarcat en una investigació de l’Audiència Nacional.

Es tracta del segon cop que rep Tsunami Democràtic per part de les autoritats policials i judicials espanyoles, després del bloqueig de les direccions web fa dues setmanes. El bloqueig de l’app s’ha produït arran d’una comunicació remesa a GitHub on la Guàrdia Civil afirma que l’Audiència Nacional investiga “una organització delictiva que impulsa la gent a cometre actes terroristes”, segons la descripció que aquest cos policial fa de Tsunami Democràtic.

“L’objectiu principal” del Tsunami, afegeix la Guàrdia Civil, és “coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà disponible”. La campanya Tsunami Democràtic, però, no ha estat la convocant de la majoria de les mobilitzacions que han acabat en aldarulls els darreres dies, i ha reiterat que aposta per la desobediència civil no violenta.

Com a resposta, Tsunami Democràtic ha acusat l’Estat de fer “un nou pas repressiu equiparant la llibertat d’expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme”, i ha fet una crida a la gent perquè s'instal·li l’app a través de l’aplicació de missatgeria Telegram i a que segueuxi el calendari de mobilitzacions, que té com a dates destacades la jornada de reflexió de les eleccions generals i el partit entre el FC Barcelona i el Real Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides