Barcelona s’ha convertit en el paradís del porro

La capital catalana desbanca Amsterdam com a centre de venda i consum d’haixix
Veïns de Sarrià contra l'obertura d'un club cannàbic al barri.

Barcelona és la capital europea del porro, l'epicentre del tràfic i el consum, i n'és un bon indicador la quantitat de clubs cannàbics a la ciutat: un total de 200, des del 2011, de les 800 associacions de fumadors de cànnabis que hi ha a Catalunya. A Barcelona s'hi fuma, i molt. Tant que fins i tot genera un turisme propi, el de consumidors d'haixix que arriben a la ciutat buscant els clubs dels quals s'han fet socis prèviament a través d'internet. Una recerca molt simple per la xarxa et remet a una gran quantitat de fòrums cannàbics on expliquen les passes a seguir per fer-te d'un club i faciliten les adreces on aquestes associacions estan ubicades, amb l'Eixample i Ciutat Vella al capdavant, però repartits per tots els barris de la ciutat, des de Nou Barris fins a Sarrià.

Un negoci puixant que topa amb la negativa dels veïns perquè s'instal·lin als baixos de qualsevol edifici. La darrera topada, no amb la llei, sinó amb els veïns ha estat a Sarrià on no volen que s'instal·li un nou club cannàbic a poc més de 100 metres d'una escola bressol. La llei és molt clara al respecte: no poden estar a menys de 100 metres d'un centre escolar, han de tenir una doble porta, una xemeneia per a sortida de fum i no captar els clients al carrer. Una prohibició que se salten sistemàticament els captadors de clients al Raval o el Gòtic.

La presència de captadors és constant, i sense pudor van xiuxiuejant les paraules màgiques: cànnabis, maria… als turistes que troben passejant. Conscients que la llei espanyola penalitza el tràfic i la venda, només s'adrecen a potencials clients estrangers perquè consumeixin i comprin les drogues en falsos clubs cannàbics. El narcoturisme ja és un puixant negoci a la ciutat i Barcelona surt a totes les guies sobre el cànnabis, i ja supera Amsterdam com la capital del porro a Europa.

Màfies italianes i clans gitanos són els que controlen el tràfic a la ciutat subministrant haixix procedent del Marroc o de països subsaharians. Les màfies xineses, però, estan fent les primeres passes centrades en la producció. L'epicentre són els falsos clubs cannàbics, tapadores del consum i el tràfic. El gran negoci que generen fa que hagi crescut un mercat negre de llicències per les quals s'arriben a pagar fins a mig milió d'euros. La legislació municipal afirma que si es tenen tots els permisos i es respecta la normativa no hi ha cap impediment per obrir un club, sigui d'ús terapèutic o recreatiu. El 45% dels clubs, però, segons dades del mateix ajuntament, no compleixen el reglament. Cal afegir, a més, que és difícil controlar-los, ja que es donen els permisos però no es controlen els tancaments.

Barcelona ja no es limita a ser la porta d'entrada a Europa sinó que és la capital amb més consum i tràfic d'haixix. Segons dades de l'Observatori Europeu de les Drogues, Espanya està entre els tres països comunitaris on es consumeixen més estupefaents, en especial entre els joves.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides